Ingen øl er bedre end den person, som har brygget den. Derfor er det også af største vigtighed at finde en dygtig brygmester. Vi har været heldige at shanghaje den dygtige østrigske diplombrygmester Georg Lassacher.

Georg Lassacher er uddannet fra det højtagtede bryggeriakademi Freising-Wiehenstephan, og han har høstet priser i flere verdensdele for sit bryg. Han har tidligere været med til at opstarte nye bryggerier såvel i Europa som i andre verdensdele, hvor han med sin ekspertise har udviklet forskellige øltyper, der passer præcist til de enkelte landes smag.

Georg er født nord for Salzburg og tæt på Bayern, og det er derfor naturligt at han brænder for den klassiske, fine tyske og østrigske øltradition, som på bedste vis afspejles i vores ølsortiment. Skal man sige noget samlet om vores bryg – selvom de enkelte øl naturligvis adskiller sig fra hinanden – kan man sige at øllet er læskende, delikat krydrede, ukomplicerede og lette at drikke.

Brygmesteren har selv været med i beslutningsprocessen omkring hvilket bryggeri der skulle indkøbes, og efter en lang udvælgelsesproces faldt valget – måske ikke overraskende – på et østrigsk højteknologisk bryggeri, der giver brygmesteren mulighed for at gå ind og styre hele processen fra bunden af.

blond-lager

Blond lager

Vor Blond Lager har sin oprindelse i Østrig. Denne øltype har altid været en frisk, let drikkelig øl med en forfriskende karakter, der efterlader en velklingende, let krydret eftersmag af diskret humlearoma på læberne.

Al malt i Blond Lager er fra Plohberger Malteri i Østrig, et af de få tilbageværende malterier, der producerer højkvalitetsmalt især til specialøl. Der indgår bitterhumle fra Hallertau i Tyskland, mens aromahumlen er fra Saaz i Tjekkiet. Gæren er af typen Weihenstephan (det ældste bryggeri i verden og samtidig et institut for bryggerividenskab), men kultiveret her på bryghuset.

Blond Lager er en undergæret øltype, hvilket betyder en max. gæringstemperatur på 12 grader. Gæringstid: 8 dage. Drikkeklar efter 4 uger.

.

amber-lager

Amber lager

Vor Amber Lager er ravgylden og har en fyldig og rig maltet smag. Malten – igen fra Plohberger Malteri – er af typerne münchenermalt, pilsnermalt og karamelmalt. Sammen med bitterhumlen og aromahumlen giver det en karakteristisk bitterhed med en efterklang af karamel, der ender som en sødmefuld aroma på læberne. Vi tilsætter nemlig en anelse pale karamelmalt til maltblandingen i Amber Lager. Denne øltype svarer nogenlunde til den østrigske type “Märzen”, der traditionelt var den sidst fremstillede undergærede øl i vinterhalvåret, dengang køling endnu ikke var opfundet til industriel brug.

Gennem vinteren måtte man selv lave is eller skære isen ud af søer og floder for at bruge den til nedkøling under brygningsprocessen. I marts måned – heraf navnet “Märzen” – nåede man typisk det tidspunkt, hvor vinterens sidste is blev brugt op, hvorpå man omstillede bryggeriet og gik over til at producere sommerens overgærede øltyper.

I USA kaldes Amber Lager ofte “Vienna Red”.

Amber Lager er undergæret ved en max. gæringstemperatur på 12 grader. Gæringstid: 8 dage. Drikkeklar efter 5 uger.

hvede

Hvede

Vesterbro Bryghus’ hvedeøl er en dejlig lys ufiltreret øl, hvor hovedingredienserne er hvedemalt og pilsnermalt. Duften er blomsteragtig og smagen frisk og aromatisk, hvilket giver lysten til en ekstra slurk! Vor hvedeøl har den karakteristiske ‘fenol’ tørhed og lethed i eftersmagen som kendere af hvedeøl er så begejstrede for.

Hvede er overgæret ved en max. gæringstemperatur på 25 grader. Gæringstid: 3 dage. Drikkeklar efter 3 uger.

brown-ale

Brown ale

Vores brown ale er lavet med inspiration i de stolte engelske bryg-traditioner. Denne mørke og kraftige ale er baseret på en kombination af 4 forskellige slags malt, bl.a. ekstra lys karamelmalt og melamalt. Det giver Brown Ale en kompleks maltprofil og en fløjlsblød og nuanceret smag.

Brown Ale er overgæret ved en max. gæringstemperatur på 20 grader. Gæringstid: ca. 5 dage. Drikkeklar efter 4 uger.

red-ale

Red ale

Vores red Ale er en forfriskende, amerikansk præget ale med en fin, rød farve og masser af afbalanceret aroma-humle og malt i både duft og smag. Red Ale produceres hovedsaligt på farvemalt og mørk karamelmalt. Eftersmagen er elegant med en perfekt afstemt bitterhed og sødme.

Red Ale er overgæret ved en max. gæringstemperatur på 18 grader. Gæringstid: ca. 5 dage. Drikkeklar efter 4 uger.

ipa

India pale ale

Dejlig klassisk India Pale Ale med en meget intens, tør smag af humle og bitterhed. Smagen afrundes af en elegant maltsmag stammende fra den mådeholdne tilsætning af hvedemalt. Vores IPA er en autentisk India Pale Ale som vil tiltale ølkendere.

India Pale Ale er overgæret ved en max. gæringstemperatur på 17 grader.Gæringstid: ca 5 dage. Drikkeklar efter 4 uger.

julebryg

Julebryg

Vores julebryg er lavet med respekt for den traditionsrige danske julebryg, men samtidig har brygmesteren fastholdt det læskende præg, som kendetegner bryghusets andre produkter.
En fuldblods juleøl lavet på mørk karamelmalt, ‘Northern Brewer’ humle og ‘Weihen Stephan’ gær, hvilket giver en rund, delikat øl med et tilpas pift af sødme.
Nyd det lette strejf af sødme, den flotte dybde i smagen, samt øllets smukke, mørke kulør.

Julebryggen er undergæret ved en max. gæringstemperatur på 12 grader. Gæringstid: ca 10 dage. Drikkeklar efter 6 uger.

Vesterbro-Bryghus-logo-a
Banner_gul_99x32

Information