Vores Bryg Færgekroen Bryghus

Færgekroen Bryghus har en filosofi om at brygge øl af højeste kvalitet – med den fineste aroma. Øllen skal være smagfuld og let drikkelig, så den både passer til mad og kan nydes i baren.

Ingen øl er bedre end den person, som har brygget den. Derfor er det også af største vigtighed at finde en dygtig brygmester. Vi har haft den samme brygmester de seneste 10 år, og han er østrigsk diplombrygmester.

Med en uddannelse fra det højtagtede bryggeriakademi Freising-Wiehenstephan, har vores brygmester høstet priser i flere verdensdele for sit bryg. Han har tidligere været med til at opstarte nye bryggerier såvel i Europa som i andre verdensdele, hvor han med sin ekspertise har udviklet forskellige øltyper, der passer præcist til de enkelte landes smag.

Selve bryggeriet er fra Salm, som udvikler højteknologiske mikrobryggerier, så man kan styre hele processen fra bunden.

Blond lager

Vor Blond Lager har sin oprindelse i Østrig. Denne øltype har altid været en frisk, let drikkelig øl med en forfriskende karakter, der efterlader en velklingende, let krydret eftersmag af diskret humlearoma på læberne.

Al malt i Blond Lager er fra Plohberger Malteri i Østrig, et af de få tilbageværende malterier, der producerer højkvalitetsmalt især til specialøl. Der indgår bitterhumle fra Hallertau i Tyskland, mens aromahumlen er fra Saaz i Tjekkiet. Gæren er af typen Weihenstephan (det ældste bryggeri i verden og samtidig et institut for bryggerividenskab), men kultiveret her på bryghuset.

Blond Lager er en undergæret øltype, hvilket betyder en max. gæringstemperatur på 12 grader. Gæringstid: 8 dage. Drikkeklar efter 4 uger.

Julebryg

Færgekroens julebryg er lavet med respekt for den traditionsrige danske julebryg, men samtidig har brygmesteren fastholdt det læskende præg, som kendetegner bryghusets andre produkter. 

Nyd det lette strejf af sødme, den flotte dybde i smagen, samt øllets smukke, mørke kulør.